Stránky

neděle 2. března 2014

Den třetí

     Po včerejším ponocování spím skoro do poledne. Martinka vstala dřív a běhá mi někde po Bangkoku a obhlíží si další šatičky. Naštěstí beze mne. Já si v poklidu vstal a vzal počítač do recepce a doháněl resty v psaní blogu. Krátce po poledni se Marťa objevila, celá nadšená mi ukazovala, co nakoupila, no je spořivá, ale koupila si to krásně. Zaskočili jsme na lehký oběd, vyrovnali účty s hostelem a bookli pokoj pro náš návrat z Barmy. Chceme se ještě trochu projít, tak vyrážíme do oblasti, ve které jsme bydleli loni a vzpomínáme. Naše oblíbená kavárnička je zcela jiná, přestavěná, z části je v ní krejčovna. Pořád se tu něco mění.
     Po večeři, kde potkáváme pár z Jižních Čech a povídáme o cestách, musíme zaskočit ještě na Kao San, kde má Marťa vyhlídnuty takové „trikošaty“ a nikde jinde je nemají. Chtěli po ní 210 Kč, tak si je nekoupila a teď chce po mě, zkušeném shoperovi vyjednávači, abych jí je usmlouval za méně. Byl to teda drsný a tvrdý boj dvou neochvějných smlouvačů, ale nakonec jsme skončili na 180 Kč. Zastavilo mne jen to, že nikde jinde tenhle hadřík neměli. Ale popravdě, ten prodavač měl pravdu, když říkal, že se snažím usmlouvat 1 USD, a že to tu svou ženu asi moc rád nemám, když na ní chci tak ušetřit. Nojo, je to blbý, psal jsem o tom včera, že někdy smlouvat je už hloupé, ale podlehl jsem, no.

     Tak dnes ještě zabalit, posedět chvilku u kávičky, Martinka studuje informace o Barmě, já to dopíšu a jdeme spát. Ve tři je budíček.